Skip to content
DANSTOPIC Vlog. Despre dans și locul său în viața noastră

DANSTOPIC Vlog. Despre dans și locul său în viața noastră

Virginia Negru – DANSTOPIC Vlog. Foto credits: Konrad Mihat

Indie Box lansează DANSTOPIC Vlog, un spațiu de întâlnire al mai multor profesioniști din domeniul dansului, în care aceștia povestesc, în cuvinte și mișcare, despre cum arată universul lor artistic și cum poate fi dansul o parte a vieții de zi cu zi.

Vlogul propune un conținut video aflat la intersecția dintre interviu și creație de video-dans. Dialogurile în mișcare îi poartă pe invitați înapoi la momentul în care au descoperit dansul și chestionează modul în care le-a transformat viața și perspectiva asupra celor din jur. Aceștia vorbesc și din rolul spectatorului, oferind direcții și sfaturi pentru cei care doresc să înțeleagă mai bine cum poate fi privit un spectacol de dans. Nu în ultimul rând, vlogul prezintă experiențele coregrafilor în relație cu societatea, cum este văzut ceea ce fac de către oamenii din jurul lor și cum cred ei că ar putea fi dansul un factor benefic în comunitate.

Primul episod o are ca invitată pe coregrafa Virginia Negru ale cărei căutări artistice se concentrează în zona de improvizație a dansului contemporan. Pentru Virginia este importantă dimensiunea de conectare cu ceilalți prin dans:

”Cred că dansul aduce apropiere și o senzație de comuniune, de împreună. Pentru că e de multe ori vorba despre energia transmisă. Creează senzația că suntem toți și cumva cred că șterge diferențele, ne aduce la senzația de copii care descoperă lucruri, sparge niște bariere.”

Puteți urmări dialogul integral pe canalul YouTube al echipei Indie Box.

Vlogul este produs de către coVR Videos, realizat de Mircea Topoleanu, Sound Design semnat de Denis Bolborea și moderat de Alexandra Bălășoiu și Loredana Larionescu.

DANSTOPIC Letters, o altă componentă a aceluiași proiect, a adus împreună dansul și artele vizuale. Mai mulți ilustratori s-au inspirat din scrisori anonime despre dans și au creat animații pornind de la gândurile din perioada pandemiei, ale unor coregrafi români. O retrospectivă a scrisorilor animate poate fi descoperită pe pagina Facebook Indie Box.

Indie Box este o inițiativă a performerilor Alexandra Bălășoiu și Denis Bolborea care își propun să creeze o serie de proiecte menite să crească gradul de conștientizare și independență a publicului larg în raport cu modelele și ideile preconcepute ale societății contemporane. O ‘cutie’ cu proiecte independente, Indie Box activează în domeniul performance-ului contemporan, fiind în directă legătură cu o gamă largă de domenii printre care antropologia, arhitectura, urbanismul, psihologia și educația.

DANSTOPIC este un proiect Indie Box, prin care echipa își propune să crească vizibilitatea dansului în mediul online, prin lansarea unor produse digitale, realizate în dialog cu diverși specialiști cu experiențe și practici diverse. Proiectul se dezvolta pe trei segmente diferite: un vlog, un workshop de realitate augmentată și un film de dans 360 VR, fiecare promovând dansul ca loc de întâlnire cu sinele și punct de pornire pentru creații artistice diferite.

DANSTOPIC este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

1 thought on “DANSTOPIC Vlog. Despre dans și locul său în viața noastră”

  1. Pingback: DANSTOPIC 360, un film despre dansul tuturor corpurilor - digitizArte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *