Skip to content
ReVedere: Expoziție colectivă de colaj românesc

ReVedere: Expoziție colectivă de colaj românesc

artwork by Cristiana Bucureci

Cinci artiști de colaje: Cristiana Bucureci, Andrei Stan, Ada Moisă, Ramona Iacob și Aleksandar Stoicovici se reîntâlnesc pentru a expune între 12 noiembrie – 3 decembrie 2022 la unul dintre cele mai cool spații de evenimente culturale din București, AM Social Space.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie, la ora 19:00 în prezența artiștilor, care vor crea live colaje alături de participanți. Intrarea este liberă.

Arta colajului se bucură de un revival în ultimii ani, în mare parte mulțumită și lui Ion Bârlădeanu, a cărui artă realizată înainte de ’89 a fost descoperită din întâmplare. De atunci colajul este the new cool și se regăsește atât în galerii și expoziții, cât și în panourile publicitare, reviste și postere de film. Șăfițicuminți curatoriază 5 artiști români de colaje, care expun atât în țară, cât și în străinătate, colaje analog sau digitale tributare curentelor dada, suprarealism, futurism, modernism, artă contemporană.

Avem plăcerea să îi prezentăm în continuare și vă așteptăm pe 12 noiembrie, de la ora 19:00, la vernisaj ca să îi cunoașteți în persoană și să le vedeți lucrările. Ei vor face un atelier de colaje pentru participanții care doresc să fie ghidați și inspirați de tehnica și universurile lor creative.

Cristiana Bucureci (n. 1984) a debutat în arta colajului în 2015 cu conceptul Loud Blood Youth, cu care a avut expoziții colective și individuale în Tel Aviv, la București (în cadrul Romanian Design Week), la Timișoara, Cluj și Iași. Colajele Cristianei sunt pașaportul într-o dimensiune retro-futuristă, fiind realizate prin tehnica mixtă de colaje digitale și analog. Cristiana este fondatoarea agenției de publicitate Creionetica dedicată campaniilor cu impact social, cultural și de mediu, ceea ce o împinge să creeze cu focus pe problemele actuale ale umanității. O puteți urmări pe Instagram @cristiana_bucureci.

Andrei Stan este artist multi disciplinar si creativity coach. Colajul este un mod de a interacționa cu lumea exterioară, de a găsi frumosul în jur si de a îl evidenția. Colajul ne invata cum sa culegem din jur ce ne poate folosi in evolutia proprie. Andrei a început ca fotograf, continuand calatoria artistica prin regie de teatru si film, muzica si poezie. Artistul este inițiatorul Collage Festival, primul eveniment local dedicat stilului, o nevoie de community building în București și România. Prin pagina de Instagram, @Dreaming in Collages, Andrei promovează colajele artiștilor din toată lumea. Lucrările lui Andrei Stan pot fi găsite pe site-ul www.andreistan.com sau pe Instagram @filters.of.perception.

Ada Moisă e un self-made artist si designer din Bucuresti, pasionata de print si texturi. Ada creeaza colaje analog si digitale, abordand teme absurde si abstracte si o puteți urmări pe Instagram @D’Ada Collage.

Ramona Iacob (n. 1980) a absolvit regia de teatru la UNATC, București, dar activează si în zona colajului analog și digital. Ramona colaborează cu UNATC si pentru o serie de murale, colaje digitale printate pe tapet. În prezent lucrează ca ilustratoare și se ocupă de sistematizarea arhivei de fotografii de teatru a UNATC. Pe instagram este @ramiacob.

Aleksandar Stoicovici (n. 1988, Timișoara) este poet și artist vizual. A debutat în 2011 cu vineri (Ed. Herg Benet), urmat un an mai târziu de volumul bilingv aleksandar doarme / aleksandar spava. Textele sale au fost traduse și publicate în SUA, Australia, Marea Britanie, Germania etc. Din 2015 textele au migrat spre colaje, atât pe suport analog, cât și digital. Între 2019-2022 a avut o serie de expoziții personale, atât în Germania, cât și în România. În prezent trăiește în sudul Germaniei unde lucrează ca art director.

Săfițicuminți este partenerul media oficial al evenimentului, iar AM Social Space este gazda expoziției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *