Skip to content
curs Seneca EcoLogos

Primul curs online de colectare separată

Testează-ți IQ-ul verde cu primul curs online de colectare separată

Seneca EcoLogos lansează în premieră cursul online Colectarea separată. Prin informații științifice într-o formă ușoară, cu creativitatea unui ecologist în devenire și cu legislația la zi, veți face primii pași de aplicat acasă și la serviciu. Testați-vă IQ-ul verde și elucidați misterul unei vieți cu mai puține deșeuri accesând www.cursuri.ecologos.ro.

Fie că vă simțiți neputincioși, fie că pur și simplu doriți o schimbare și nu știți de unde să începeți, acest curs de colectare separată de aproximativ 3h30 ore vă va arăta primii pași pentru soluții practice și răspunsuri la întrebările De ce și Cum. Cursul și vă va ajuta să treceți la acțiune fără să vă simțiți vinovați sau copleșiți de situația deșeurilor.

Profesorul Garbolog împreună cu Monica, Luca, Dl. Popescu și Alexandra – personajele din curs – vă vor ghida pe parcursul celor 4 lecții astfel încât să treceți cu succes de cele 8 teste.

Centrul de Educație Ecologică Seneca Ecologos organizează și susține cursuri și ateliere interactive pentru adulți și copii în școli, instituții și companii. Din 2016 a organizat peste 260 de cursuri pentru 6789 participanți. 

Alăturați-vă cauzei! Din vânzările cursului online de colectare separată, Seneca EcoLogos va reedita “Altasul 2038. Viitorurile lumii”. Ca să facem pași împreună, oferim 40% discount pe toată perioada lunii mai: www.cursuri.ecologos.ro.

Cu care dintre personajele din curs te identifici tu?

Cu Monica, cetățeanul pro-activ?

“În timpul pandemiei, am devenit voluntar într-o campanie de ajutorare a vârstnicilor. Prima dată când am făcut pachete, am rămas cu o grămadă de ambalaje de carton și folie în sufragerie. La mine în bloc toate deșeurile se aruncă la grămadă și atunci am decis pe loc să găsesc un centru unde să le predau.” Monica

Cu Alexandra, eco-trainer profesoara de ecologie?

«Eu sunt Alexandra, eco-trainer, și alături de mine vom privi din unghiuri diferite coșul de gunoi de acasă, pubela galbenă de la colțul străzii, banda de sortare deșeuri de lângă groapa de la marginea orașului. Și din exemple vom înțelege cât ne costă gunoiul.» Alexandra

Cu Luca, cel greu de convins?

“Ce treabă am eu cu deșeurile? M-am angajat într-o companie mare. Aici am un program încărcat, mă întâlnesc des cu clienții și am de completat numeroase rapoarte. Tocmai am devenit tată și e minunat, sunt în culmea fericirii, dar m-au mai și certat ca pe un copil mic pentru că am aruncat sticla de chefir la gunoi, fără să o spăl.” Luca

Sau cu dl Popescu, omul de afaceri?

“Iar am luat amendă de la Garda de Mediu… Nu e o soluție să merg mereu în inspecție. Am ajutoare, și am avut și un angajat care se ocupa doar de asta. Degeaba! Nu înțeleg, ce-i așa de greu să pui carton la carton.” Domnul Popescu

Monica, Alexandra, Luca și Domnul Popescu te invită să parcurgi cursul online www.cursuri.ecologos.ro și să te convingi cât de simplu este să selectezi deșeurile și să contribui la binele comun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *