Skip to content
SEEN | Aerobic-performance la Galeria Leilei din București

SEEN | Aerobic-performance la Galeria Leilei din București

Art History Aerobics – Raluca Croitoru performance, 20 minute, 16.10.2021 / 18:00 – 18:30

Art History Aerobics este un performance conceput sub forma unei ședințe demonstrative de aerobic, al cărei conținut este inspirat de cronologia oficială a istoriei artei europene și de momentele ei definitorii. Performer-ul întruchipează simultan rolul unei instructoare de aerobic și cel al unei povestitoare. Folosindu-se de voce, corp și imaginație, aceasta marchează și ilustrează diferite moduri de înțelegere și reprezentare a corpului în artă.

Raluca Croitoru (b.1989) este o artistă originară din Constanța (RO), stabilită în Rotterdam (NL). Raluca îmbină abordări multidisciplinare din sfera artelor vizuale, coregrafiei și performance-ului. Practica sa artistică se concentrează pe corporalitate și interacțiunea dintre stările ambivalente de lucru și odihnă din viața de zi cu zi. Raluca este absolventă a programului de masterat în arte din cadrul Piet Zwart Institute din Rotterdam și predă la Universitatea Willem de Kooning din Rotterdam. Lucrările ei au fost prezentate la Time-Based Art Festival, Portland (USA); Art în General, New York (USA); Skånes konstförening, Malmö (SE); Bienala Art Encounters, Timișoara (RO), Muzeul Național de Artă Contemporană, București (RO); Yellow Brick, Atena (GR), W139, Amsterdam (NL).

Performance-ul face parte din proiectul SEEN – Nucleu 0008 și se va desfășura sâmbătă, 16.10.2021, între orele 18.00 și 18.30, la Galeria Leilei, Str. Aurel Vlaicu 88-90, Sector 2, București.

SEEN

Proiect organizat de Asociația Nucleu 0000 și co-finanțat de Primăria Sectorului 2 București

PARTENERI

Propagarta, The Institute, Radio România Cultural, Radio București FM, Smark, IQAds, Teletext, Revista Arta, Modernism.ro, Zile și Nopți, Feeder, Spotmedia, Iqool, Revista Atelierul, Ziarul Metropolis și Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *