Skip to content
The Future is History DiscoGraffiti w Kero Zen (live painting) & Andrei Bucureci (live set)

The Future is History DiscoGraffiti w Kero Zen (live painting) & Andrei Bucureci (live set)

>> The Future is History | A Rodion G.A. Tribute by

𝗞𝗲𝗿𝗼 𝗭𝗲𝗻 [𝗿𝗼] // graffiti | live painting

𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗖𝘂𝗰𝘂 [𝗱𝗲] // sound installation

𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝗰𝗶 [𝗿𝗼] // live set

𝗟𝘂𝗺𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮 [𝗿𝗼] // electroluminescent paint

_Când 𝟮𝟬.𝟭𝟮.𝟮𝟮 | 𝟭𝟵:𝟬𝟬 – 𝟮𝟮:𝟬𝟬

_Unde | 𝗠𝘂𝘀𝗵𝘂𝗥𝗢𝗜 𝗖𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗛𝘂𝗯 [𝗣𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝟭 𝗠𝗮𝗶 𝟰-𝟱, Cluj-Napoca]

_Program // Open Studio

𝗟𝗶𝘃𝗲 𝗣𝗮𝗶𝗻𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗦𝗲𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗯𝘆 𝗞𝗲𝗿𝗼 𝗭𝗲𝗻 [𝗿𝗼]

𝗟𝗶𝘃𝗲 𝗦𝗲𝘁 𝗯𝘆 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝗰𝗶 [𝗿𝗼]

https://www.facebook.com/events/570920748201735

În decembrie 2019 ascultam împreună un DJ-set inspirat de avangarda muzicală care a luat naștere în perioada comunistă alături de Mark Reeder [de] și Rodion G.A. [ro]. Nu știam pe atunci că aceea va fi ultima ultima prezență pe scenă a artistului clujean cu care am colaborat de-a lungul anilor în diverse proiecte. Acum vă invităm să îi aducem împreună un omagiu lui Rodion Ladislau-Roșca, a cărui muzică inspiră în continuare prin autenticitate, compoziții excentrice și beat-uri puternice. Muzica lui Rodion G.A. a stat sub semnul creativității și al experimentului și, deși, a fost pierdută pentru multă vreme, a revenit atât în colecțiile fanilor veterani cât și în rândul generației tinere.

În memoria lui Rodion G.A., artiștii 𝗞𝗲𝗿𝗼 𝗭𝗲𝗻 [𝗿𝗼], 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗖𝘂𝗰𝘂 [𝗱𝗲], 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝗰𝗶 [𝗿𝗼] și echipa 𝗟𝘂𝗺𝗶𝗹𝗼𝗿 [𝗿𝗼] au colaborat la realizarea unui proiect interdisciplinar: 𝗧𝗵𝗲 𝗙𝘂𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗶𝘀 𝗛𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝘆 | 𝗔 𝗥𝗼𝗱𝗶𝗼𝗻 𝗚.𝗔. 𝗧𝗿𝗶𝗯𝘂𝘁𝗲. Îmbinând diverse forme de expresie artistică: 𝗴𝗿𝗮𝗳𝗳𝗶𝘁𝗶, 𝗮𝗿𝘁𝗮 𝗮𝗻𝗮𝗺𝗼𝗿𝗳𝗶𝗰𝗮̆, 𝘀𝘂𝗻𝗲𝘁 și 𝗹𝘂𝗺𝗶𝗻𝗮̆, proiectul aduce un omagiu pionierului muzicii electronice românești și primului „one-man band” din România.

Centrul Cultural German vă invită la 𝗗𝗶𝘀𝗰𝗼𝗚𝗿𝗮𝗳𝗳𝗶𝘁𝗶, să aruncați o privire în culisele studioului pop-up din cadrul 𝗠𝘂𝘀𝗵𝘂𝗥𝗢𝗜 𝗖𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗛𝘂𝗯 [𝗣𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝟭 𝗠𝗮𝗶 𝟰-𝟱, Cluj-Napoca] unde veți putea urmări o sesiune live painting realizată de 𝗞𝗲𝗿𝗼 𝗭𝗲𝗻 [𝗿𝗼] pe fundalul unui live set creat și curatat de 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝗰𝗶 [𝗿𝗼]. De asemenea veți putea interacționa cu elemente ale lucrării de artă colaborative în format work-in-progress: instalația de sunet a artistului din Berlin, 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗖𝘂𝗰𝘂 [𝗱𝗲 care va fi completată de componenta luminescentă aplicată de 𝗟𝘂𝗺𝗶𝗹𝗼𝗿 [𝗿𝗼], menite să accentueze natura experimentală, unică a creației muzicale a lui Rodion G.A.

𝗥𝗼𝗱𝗶𝗼𝗻 𝗚.𝗔. [𝗿𝗼 | 𝟭𝟵𝟱𝟯 – 𝟮𝟬𝟮𝟭]

Cunoscut drept „părintele muzicii electronice românești”, Rodion Ladislau Roșca a compus, în anii `70 și `80 ai regimului comunist, unele dintre cele mai inovative melodii utilizând un magnetofon Tesla B 90, prin supraimprimări succesive, fără niciun sintetizator. Casetele prăfuite au fost readuse la viață în ultimii ani iar muzica ascunsă pe benzile magnetice redă sunetul brut cu tente rock și psihedelic, ca un protest la îngrădirea culturală din comunism. Despre proiectul artistului înființat în 1977– Rodion G.A., se pot spune multe, însă mai grăitoare rămâne muzica lui. Artistul a fost redescoperit în anii 2010 urmând o serie de apariții internaționale, interviuri și noi proiecte, cărora Rodion s-a dedicat în ciuda problemelor de sănătate. Pasiunea acestuia pentru compoziția futuristică și experiment a cucerit atât publicul generației vechi cât și publicul tânăr.

_A Rodion G.A. Tribute by

𝗞𝗲𝗿𝗼 𝗭𝗲𝗻 [𝗿𝗼] // graffiti | live painting

Kero Zen este unul dintre „motoarele” mișcării de Street Art și Graffiti din România care încearcă în mod aproape obsesiv să treacă dincolo de formă pentru a găsi esența. Clujean „prin adopție”, dar nomad declarat, Kero Zen a avut un traseu artistic mai puțin previzibil. Anii de „vagabondaj” în care s-a format și interesul pentru simbolurile numerice şi grafice din sfera ezoterismului îi definesc astăzi stilul, aducând un suflu nou artei stradale prin realizarea unor lucrări de artă murală tratate monumental. Kero face parte din N.O.M. Crew (NOVUS ORDO MURALIS) împreună cu artiștii: Irlo si Ocu. Artistul este co-autor al picturii murale de pe str. Constanța, realizată în toamna anului 2021 în cadrul proiectului „ApropiatiSpargemZidurile”, inițiator al proiectului „Arta în curtea Școlii” precum și unul dintre cei implicați în realizarea picturilor de pe tramvaiele din oraș.

&

𝗟𝘂𝗺𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮 [𝗿𝗼] // electroluminescent paint

Lumilor România [https://xtremepaint.ro/ ] este o companie specializată în aplicarea tehnologiei inovatoare LumiLor – vopsea electroluminescentă, tehnologie recent aparută pe piață, brevetată în SUA de către compania Darkside Scientific LLC.

𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗖𝘂𝗰𝘂 [𝗱𝗲] // sound installation

Andrei Cucu e un artist sonor, sound designer și compozitor din Berlin, care pune la încercare limitele dintre sunet, text, spațiu și natură. Operele lui abordează deseori traduceri între aceste limbaje, cu un focus special pe sunet, explorând interstițiile, corelațiile și interacțiunile posibile. Valențele poetice și narative ale acestora sunt prelucrate în piese audio, imagini și instalații multimedia. Instalațiile sale au fost prezentate în cadrul a diferite expoziții (As we entwine, A particularly sunny patch on the floor, Absent Cargo) și performance-uri (In/Still Life, Errant Shutdown Sound Night) în cadrul galeriei Errant Sound, a cărei membru este din 2019. Diferite piese radiofonice au fost difuzate pe postul independent colaboradio pe 88.4 FM (2 Islands, If these walls could talk) și pe Deutschlandfunk Kultur (Ora exactă). Duo de improvizație electronică și poezie Bass Clef Poetry împreună cu Tony Elieh. Ca parte a echipei a Studioului de Muzică Electroacustică a Akademie Der Künste Berlin, Andrei a colaborat printre alții cu Arnold Dreyblatt, Carola Baukholt, Samir Odeh-Tamimi sau Juliana Hodkinson. EP-ul său de debut Hungarian Suite a fost lansat independent pe andreicucu.bandcamp.com

𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝗰𝗶 [𝗿𝗼] // live set

Andrei Bucureci este curator, muzicolog, art director și antreprenor cu o experiență de peste 10 ani în radio, muzică și artă. Portofoliul lui include proiecte diverse precum Tunesinourheads, Abator Industries, Crowd Control, Creionetica, Black Rhino Music & Radio și A4Activism. Bucureci a fost colaborator Radio Guerrilla, Electronic Beats by Telekom, Metropotam și este absolvent de arhitectură, artă și design. The Sound of Art to Come Records este proiectul său și al partenerei sale, Cristiana Bucureci, o platformă transilvăneană, editură și casă de discuri, unde sunt reuniți artiști de dub, electronic și experimental din toată lumea. Din adâncul inimii României, Andrei și Cristiana oferă lunar o selecție unică de lucrări de artă, colaje, muzică și remixuri inspirate de intersecția dintre Pop Art, multi-culturalitate și coloane sonore de filme de groază.

https://soundofarttocome.bandcamp.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *