Skip to content
UniTraditions Fest - Ziua Obiceiurilor Trăite Împreună: Celebrarea Diversității Culturale și a Incluziunii

UniTraditions Fest – Ziua Obiceiurilor Trăite Împreună: Celebrarea Diversității Culturale și a Incluziunii

Fundația Romanian Angel Appeal împreună cu Asociația Touched România organizează pe 4 noiembrie un eveniment cultural special, care pune în lumină elemente asemănătoare dintre două culturi: cea românească și cea ucraineană. UniTradiții Fest. Ziua Obiceiurilor Trăite Împreună are loc în Cartierul Creativ din Piața Amzei, în prima sâmbătă din noiembrie, între orele 10:00 și 18:00.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/630884669237391/

Organizat cu susținerea financiară a Ministerului Norvegian al Afacerilor Externe prin NRC – Consiliul Norvegian pentru Refugiați, UniTradiții Fest reprezintă angajamentul celor două organizații de a promova diversitatea culturală și incluziunea, prin aducerea în prim-plan a lucrurilor care ne unesc.

Evenimentul oferă oportunitatea participanților de a:

  • Vizita 6 standuri expoziționale cu produse artizanale create de tineri români și ucraineni.
  • Participa la ateliere interactive, unde pot învăța să producă săpunuri, să confecționeze semne de carte sau să creeze coronițe de toamnă.
  • Degusta preparate culinare inedite, inspirate din ambele culturi, testate în prealabil de tineri în cadrul unui atelier de gătit
  • Se relaxa într-un spațiu dedicat comunicării și socializării.
  • Admira expoziția de costume tradiționale create de tineri și explora expoziția de fotografii care documentează etapele proiectului.
  • Se bucura de un spectacol de dans contemporan inedit, inspirat din bogăția culturală a României și Ucrainei.

Ideea evenimentului a plecat de la o realitate tristă: departe de a fi încheiat, războiul ne obligă să găsim forme de conviețuire neașteptate, iar poziționarea ”noi” vs ”ei, cei străini” nu face altceva decât să adâncească piedicile din calea incluziunii sociale a refugiaților ucraineni.

UniTradiții Fest vine cu un mesaj simplu: nu suntem atât de diferiți. Peste 60 de tineri români și ucraineni au descoperit asta în cele patru ateliere culturale organizate de Fundația Romanian Angel Appeal, unde au creat obiecte vestimentare inedite, folosindu-se de motive culturale asemănătoare celor două țări, au încercat rețete culinare noi, o fuziune a celor două culturi, și-au adus aminte de copilărie și de casa bunicilor la atelierele de săpun și au inventat pași noi de dans, pe care așteaptă cu nerăbdare să-i prezinte în fața publicului.

La rândul său, Asociația Touched România aduce în atenția vizitatorilor produsele create de artizani ucraineni, care fac parte din comunitatea creată în jurul ONG-ului care promovează coeziunea socială și se uită la bunăstarea femeilor prin evenimente recreative. Toate produsele prezentate în zona tarabelor își pot găsi o casă iubitoare în baza unei donații.

Ingeniozitatea tinerilor găsește spațiul perfect de exprimare în Cartierul Creativ din Piața Amzei, iar publicul este invitat sâmbătă, 4 noiembrie, începând cu ora 10:00, să descopere surprizele pregătite de organizatori.

Pentru mai multe informații, puteți contacta organizatorii:

Vlad Gogiltan

Coordonator Youth Hub Romanian Angel Appeal

vlad.gogiltan@raa.ro

Lidia Stoichici

Coordonator Proiecte Touched Romania

lidia.stoichici@gmail.com

Urmăriți paginile de Facebook ale celor două organizații pentru a fi la curent cu agenda evenimentului și surprizele pregătite!

https://www.facebook.com/touchedromania/

https://www.facebook.com/RomanianAngelAppeal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *